Nyhedsbrev august 2019

Den enes død – den andens brød

Starten af 2019 var nogle hårde måneder for dansk svineproduktion. Det så meget sort ud rigtig mange steder, men heldigvis blev tendensen vendt i sidste øjeblik. En ukontrollerbar svinepest i Kina har øget efterspørgslen på europæisk svinekød og hævet priserne i bl.a. Danmark. På 15. uge er DC’s notering fortsat over kr. 11,-/kg, og vi glæder os over, at niveauet ikke ser ud til at blive dårligere i den nærmeste fremtid.

Noteringen fra uge 1 – 2019 til uge 34 – 2019.

ERFA-gruppe i Welfare Pigs – status

I løbet af foråret har der været afholdt 2 møder i vores ERFA-gruppe for Welfare Pigs medlemmer. I marts var der møde og besøg hos Niels Aage Arve, Krannestrup ved Hjortshøj. Det var tredje gang gruppen mødtes og der var begyndt at opstå en god tillid og fælles forståelse mellem deltagerne, så dynamikken under mødet var rigtig god. Der var 2 af vores medlemsbesætninger med fra Bornholm under mødet hos Niels Aage – flot fremmøde fra solskinsøen. Med til mødet var også Søren Tobberup Hansen, LandbrugsAvisen, som skrev en flot artikel om gruppen, der blev bragt i slutningen af april måned.

I maj afholdtes der møde hos Michael Nielsen, Tilsbæk ved Slangerup. 3 fulde biler fra Jylland tog turen til det Nordsjællandske og havde en rigtig god faglig dag, med staldgang, sparring, oplæg og spændende beretning om Michaels arbejde i Det Dyreetiske Råd.

Der var henholdsvis 21 og 15 deltagere til begge møder – rigtig flot fremmøde.

Det næste møde i gruppen afholdes torsdag d. 26. september hos Søren Juul Jensen, nær Horsens. Der er plads til flere i gruppen, så tag endelig kontakt til Kasper, hvis I skal med til det næste møde.

Kasper Gade Panduro
Tovholder på ERFA-gruppen hos SvineRådgivningen
Tlf: 2926 8249
kpa@sraad.dk


Synligheden af Welfare Pigs er stadig i fokus!

Vi arbejder forsat for at sikre mere synlighed af foreningens arbejde og at sætte fokus på de ting, vi gør anderledes ude i produktionen. Der er stadig brug for Jeres input og Kasper hører gerne fra Jer, når I har en god historie fra Jeres dagligdag – vi ved, de er der ude, I skal blot melde ind!


Welfare på forsiden

I juni måned var én af vores medlemsbesætninger, Søndertoft der er drevet af Poul Poulsgaard, på forsiden af Magasinet SVIN. Det er dejligt at se vore medlemmer som frontløber i magasinet og læse om de gode erfaringer, som Gitte og Jens Erik har fået i deres arbejde med en helt ny stald med løse søer i farestalden. Flot at de er kommet om på den anden side, efter en hård start med diverse sygdomsudfordringer.


Juleflæskestegen – fra sti til steg

I forbindelse med Sankt Hans lancerede én af vores medlemsbesætninger – Go-gris – et nyt tiltag bestående af 9 små film, som fortæller om en moderne svineproduktion. I filmene følger man en traditionel svineproduktion, fra fødsel af en pattegris ved Sankt Hans, til den færdige flæskesteg ved juletid. Det er et rigtig godt initiativ, der viser vores erhverv fra en god og saglig vinkel.


Medlemsmøde for Welfare Pigs

Vi er i gang med planlægningen af et fagligt møde for vore medlemmer i foreningen, og der arbejdes på at sætte et spændende fagligt program sammen. Datoen er endnu ikke fastsat, men det vil blive afholdt hen i efteråret på landbrugscenteret i Herning.
Så snart datoen er på plads, vil programmet og invitationen ramme Jeres mailboks.


Følg Welfare Pigs på Facebook!

Husk at ”synes godt om” vores side på Facebook, så vi kan nå ud til endnu flere svineinteresserede danskere.


Tak til eksisterende og nye sponsorer

Vi ønsker alle en forrygende efterårssæson. Meld meget gerne ind, hvis du har relevante emner eller erfaringer, der skal nå alle foreningens medlemmer.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på siden.